چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 304398
۱۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۴:۳۰

حضرت امام در 16 بهمن 57 با انتخاب نخست وزیر موقت، وي را موظف به انجام رفراندوم تغيير نظام به جمهوري اسلامي، انتخاب هيأت وزيران بدون در نظر گرفتن روابط حزبي و ... کردند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، 16 بهمن 57 یکی از روزهای سرنوشت ساز در تاریخ انقلاب سلامی و گام اساسی در مسیر تشکیل حکومت اسلامی به رهبری امام خمینی است. امام با انتخاب بازگان به عنوان نخست وزیر موقت، وي را موظف به انجام رفراندوم تغيير نظام به جمهوري اسلامي، انتخاب هيأت وزيران بدون در نظر گرفتن روابط حزبي، تشکيل مجلس مؤسسان (خبرگان) براي تصويب قانون اساسي و برگزاري انتخابات مجلس شورا طبق قانون اساسي جدي کردند.

در این روز در تمام شهرهای ایران راهپیمایی و تظاهرات به طرفداری از امام خمینی(ره) و علیه رژیم و دولت بختیار همچنان ادامه دارد و در در تظاهرات مردم آغاجاری، رشت، پارس آباد و چند شهر دیگر عده ای به شهادت رسیدند.

*انتخاب بازرگان به عنوان نخست وزير دولت موقت، رسما اعلام شد. حکم و فرمان نخست وزيري که با اتفاق آراء شوراي انقلاب و تصويب امام خميني صادر شده بود، توسط حجت‌الاسلام والمسلمين هاشمی رفسنجاني، در حضور حضرت امام و آقاي بازرگان قرائت شد.

حضرت امام در حکم نخست وزيري بازرگان، وي را موظف به انجام رفراندوم تغيير نظام به جمهوري اسلامي، تشکيل مجلس مؤسسان (خبرگان) براي تصويب قانون اساسي، برگزاري انتخابات مجلس شورا طبق قانون اساسي جديد و انتخاب هيأت وزيران بدون در نظر گرفتن روابط حزبي کردند.

* خبرگزاری آسوشیتدپرس نخستین علایم خطر را گزارش داد و نوشت: با توجه به این که شانس موفقیت بختیار روز به روز کمتر می شود، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به ابراز حمایت ملایم از بختیار بسنده کرده است.

* بنا به نوشته مجله تایم، سفیر آمریکا در ایران از همکاران خود خواسته است که با مخالفان رژیم گفت و گو کرده، سیاست آمریکا را برای آنان تشریح کند.

* رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا ) اعتراف کرد که در رابطه با پیش بینی مسایل ایران، این سازمان ناکام بوده است و ضمن جدی خواندن این ناکامی گفت: چیزی که ما پیش بینی نمی کردیم، این بود که یک مرد هفتاد و هشت ساله که مدت پانزده سال در تبعید بود، این نیروها را به هم پیوند زند. همچنین او گفت هیچ سازمان جاسوسی جهانی یا سیاستمدار یا روزنامه نگاری فکر نمی کرد شاه مجبور به خروج از ایران باشد.

*چند وزارتخانه، از جمله وزارتخانه های آموزش و پرورش، امور اقتصاد و دارایی، بهداری و دادگستری، توسط نیروهای ارتش اشغال شد.

*مجلس شورای ملی در جلسه علنی خود لوایح انحلال ساواک و محاکمه نخست وزیر، وزیران و مقامات عالی رتبه را به تصویب رساند.

* 22 نماینده دیگر مجلس شورای ملی، استعفا کردند.

* جمعی از نمایندگان مجلس شورای ملی که به دستور امام خمینی(ره)استعفا کرده بودند، به حضور ایشان رسیدند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha